Beauty

Sfatul make-up artistului – Raluca Luca

 Secretele unui machiaj impecabil

Machiajul de mireasă trebuie să fie unul aparte. În ziua nunţii fiecare mireasă trebuie să se simtă frumoasă în pielea ei,dar pentru acest lucru nu este nevoie nevoie de exagerări. Nu trebuie să testati tot felul de machiaje excentrice, sau care sunt total diferite faţă de machiajul pe care îl purtaţi de obicei. Machiajul de mireasă trebuie să fie durabil, să arate impecabil în fotografii, dar mai ales să fie de neuitat.

Reguli pentru un machiaj impecabil:

Primul lucru care trebuie facut este sa va programati la o probă de machiaj pentru a discuta machiajul final din ziua nunţii. Programarea trebuie făcută cu o lună sau două înaintea evenimentului, pentru a concepe şi încerca machiajul. Ziua nunţii este importanta pentru toată lumea,dar mai ales pentru voi, aşadar puteţi lua în considerare o petrecere a burlaciţelor într-un studio de machiaj. Machiajul de mireasă trebuie să conţină destulă culoare pentru a compensa albul ţinutei. Nu uitaţi că este o mare diferenţă între ţinutele de zi cu zi şi o rochie de mireasă, astfel şi machiajul trebuie să fie diferit. Primul pas pentru un machiaj impecabil este un ten hidratat şi îngrijit. Aveţi grijă de tenul vostru şi acordaţi-i o îngrijire mai atentă în lunile premergătoare marelui eveniment.

Secretele unui profesionist:

- Lumina naturală este cea mai potrivită pentru realizarea machiajului de mireasă. Dacă este posibil, asiguraţi-vă că locul unde va fi făcut machiajul să se afle într-o zonă cât mai luminoasă sau în faţa unei surse de lumină artificială foarte puternică şi neapărat rece.

- Folosiţi o cremă hidratantă pentru a pregăti tenul. Evitaţi în această zi cremele cu factor de protecţie deoarece pot schimba textura machiajului.

- Atenţie la cearcăne. Folosiţi un anticearcăm şi un creion iluminator pentru zona ochilor. - Blitz-ul aparatului de fotografiat scoate în evidenţă tonurile rozalii. Aşadar, folosiţi neapărat un fond de ten cu un subton galben. Începeţi din zona nasului, unde roşeaţa este mai vizibilă, şi trasaţi spre exterior.

- Estompaţi foarte bine, în special în zona ochilor unde pericol de a se strânge machiajul este mai mare, din cauza liniilor fine.

- Fixaţi fondul de ten şi anticearcănul cu o pudră liberă. Aplicarea pudrei cu un pămătuf va asigura o durabilitate mai mare machiajul şi va matifia zonele în care apare luciul nedorit.

- În cazul unei rochii decoltate estompaţi fondul de ten şi in zona gâtului. Puteţi aplica subtil o pudră bronzantă, astfel veţi obţine un balans perfect între ten şi restul decolteului.

- Pentru pomeţi evidenţiaţi folosiţi două nuanţe de blush. O nuanţă mai neutră pe care să o aplicaţi începând cu vărful pomeţilor, cu mişcari ascendente pâna la tâmple şi o nuanţă mai vie pe care o folosiţi doar pe vârful pomeţilor.

- Rujurile neutre, maronii sau pale nu se vor vedea în fotografii. Aşadar folosiţi tonuri mai vii pentru buze. Dacă folosiţi în mod normal un ruj pal, aplicaţi-l ca o bază, peste care adăugaţi o nuanţă mai caldă de roz pal sau trandafiriu. Tonurile de roz, trandafiriu sau prună sunt alegeri ideale pentru o mireasă. Nu uitaţi să creionaţi mai întâi buzele pentru un efect de durată.

- Definiţi sprâncenele folosind farduri mate care se potrivesc nuanţei voastre.

- Folosiţi o bază iluminatoare pentru ochi şi farduri mate. În acest fel veţi obţine o privire mai luminoasă şi veţi evita efectul "prea strălucitor" din fotografii.

- Creionul şi mascara waterproof sunt cea mai bună alegere pentru ziua nunţii. Cu siguranţă vor dura mai mult şi nu vor fi afectate de posibilele lacrimi de fericire.

Aceste mici secrete vă vor asigura un machiaj senzational pentru ziua nuntii. Dacă este posibil, lasaţi-vă pe mâna unui specialist şi simţiţi-va cu adevărat răsfăţate. Sigura voastră grijă va fi doar atenţia sporită pe care trebuie să o acordaţi tenului vostru cu câteva luni înainte. Aşadar: ţineţi minte că frumuseţea vine din interior, mâncaţi cu atenţie, beţi multă apă, faceţi mişcare, găsiţi diferite metode de relaxare (băi cu sare, aromoterapie, masaje) şi fiţi prezente... bucuraţi-vă şi apreciaţi fiecare clipă, în loc să transformaţi pregătirile de nuntă într-un mare stres.

Pentru mai multă inspiraţie şi sfaturi referitoare la machiaj, mă puteţi vizita pe site www.ralucaluca.com sau www.thelovelyroom.ro sau pe Facebook.

Vă îmbrăţişez cu drag, Raluca Luca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taguri:

de Andrei Popa, 21.03.2013

Articole asemanatoare