Beauty

Ritual de infrumusetare pentru Mire

beauty si pentru EL

Se presupun ca doar miresele sunt stresate de aspectul lor in ziua nuntii. Nimic mai fals. Si pentru mire este la fel de important sa arate bine in ziua cea mare.

PAR

Mirele ar trebui sa gaseasca un salon (nu un frizerie, de data aceasta) unde stilistii ii pot face o tunsoare adaptata la textura parului, trasaturile faciale si stilul personal. Fa o programare pentru tuns cu cel putin o saptamana sau doua inainte de nunta. De asemenea, este preferabil ca in ziua nuntii sa te lasi pe mana unui profesionist pentru a-ti aranja parul.

MANICHIURA

Noi nu propunem, in nici un caz, o nuanta de roz bonbon :) , dar o manichiura aranjata este un must pentru ziua cea mare. Mirele ar trebui sa mearga la un salon specializat cu una sau doua zile inainte de nunta. Aici, manichiurista va pili si taia unchiile, va aplica un gel special pentru inmuierea cuticulelor pentru ca acestea sa poata fi indepartate mai cu usurinta si va exfoliaza pielea uscata. Un strat de lac transparent este optional.

INGRIJIREA FACIALA

Mirii ar trebui sa ia in considerare trei etape de ingrijire a pielii: curatare, tonifiere si hidratare. Un tratament facial cu cateva zile inainte de nunta poate fi o modalitate buna de a scapa de orice urma de uscaciune, piele moarta, impuritati sau cosuri. Daca au probleme speciale cu tenul (cum ar fi acneea), o vizita la salon nu strica nici mai devreme, pentru a evita eventualele urme si imperfectiuni pe fata.

Este esential ca mirele sa se barbiereasca in dimineata zilei de nunta. O modalitate buna de a obtine un barbierit „curat” este aplicarea unui prosop fierbinte pe fata pentru a inmuia firele de par, apoi a unui strat de crema de ras, si, in sfarsit, barbieritul propriu zis, in directia de crestere a parului, folosind un aparat de ras nou.

DANTURA

Barbatii cu dinti mai putin albi (salut pete de cafea si vin), ar trebui sa ia in considerare albirea profesionala a dintilor. Aceste proceduri se pot realiza la cabinetul dentistului, dar exista, de asemenea, varianta do-it-yourself, cu produse pe care le poti folosi acasa. Asemenea tratamentele ar trebui facute cu cel putin doua saptamani inainte de ziua cea mare.

de Andrei Popa, 20.07.2012

Articole asemanatoare