Special

Peter Lagner: Rochia trebuie sa aiba un suflet

Casa de moda Peter Langner se naste in 1991, la Roma, din creativitatea designerului de origine germana Peter Langner.

German de origine si italian prin adoptie, Peter Langner s-a format profesional mai intai in Italia, la Academia de Moda, apoi la Madrid, ca ulterior sa-si completeze si sa-si perfectioneze studiile la Paris, la faimoasa „Chambre Syndicale”, lucrand cu Guy Laroche, Christian Lacroix, Ungaro, apoi alaturi de Marc Bohan.

Mireasa: Care este conceptul care sta la baza ultimei colectii?
Peter Langner: Colectia 2009 propune rochii care se prezinta singure, ca niste capodopere ale artei vestimentare, unice si inimitabile.
Mireasa: Care este stilul preferat pentru rochia de mireasa?
Peter Langner: O rochie de mireasa trebuie sa puna in valoare personalitatea celei care o imbraca, sa scoata in evidenta  frumusetea interioara si exterioara, fara sa le umbreasca. Rochia trebuie sa se armonizeze cu mireasa. Trebuie sa valorizeze persoana in asa fel, incat mireasa sa nu se ascunda in rochie, ci sa fi e scoasa in evidenta. Nu este vorba de un stil in mod special, ci de un stil care sa se muleze pe mireasa, punand-o in valoare. Rochia trebuie sa fi e tinereasca, eleganta, croita si lucrata ingrijit, pentru a da clasa si impetuozitate corpului femeii care o imbraca. Putine broderii si pliuri, putine volane si sifon, femeia fi ind protagonista.

de Andrei Popa, 02.07.2009

Articole asemanatoare