Inspiratie

La Dolce Vita

„La Dolce Vita!” aceasta a fost tema nunţii noastre, neavând vreo legătură cu filmul omonim, ci, mai degrabă, cu o rochie provocatoare şi cu atmosfera asemănătoare unui colţ de Italia, undeva prin anii ’40-’50.

Două personaje principale: un „Clark Gable” tânăr, cu ochi pătrunzători şi zâmbet de ştrengar, şi o „Carole Lombard” veselă şi îndrăgostită. O poveste controversată de iubire, o pasiune nebună, iar în final – două verighete sub soarele Toscanei.

Ciprian şi Corina Lazăr. Ea din Cluj-Napoca, el din Alba Iulia, iar povestea de iubire în Oradea. Coincidenţă sau hazard? Predestinaţi! – aşa cum e gravat şi pe cele două verighete cu care ne-am unit destinele în cea mai veche catedrală ortodoxă din Oradea – Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”.

După o relaţie de patru ani, am zburat spre Tenerife cu prietenii noştri de suflet şi cu un inel de logodnă ascuns în portmoneu. Ciprian a aşteptat momentul ideal pentru a pune marea întrebare. Răspunsul? Un „DA” spus din toată inima, cu lacrimi de fericire în ochi, pe un pod suspendat, aşa cum am visat toată viaţa. Un an până la ziua nunţii: 11 iunie 2011.

Ne-am dorit o nuntă specială, la fel ca şi povestea noastră de iubire, un decor elegant şi retro, rupt parcă dintr-un film al anilor '40, cu noi doi pe ringul de dans.  Invitaţia de nuntă a păstrat aceeaşi temă retro. Cu ajutorul unei prietene dragi, Ana-Maria Georgescu, am conceput un film de scurtmetraj. Acest DVD copertat alb-negru a reprezentat o originală Invitaţie de nuntă, de care suntem foarte mândri.

De la alegerea restaurantului de 4 stele ELITE, cu un an înaintea nunţii, şi până la ultima broşă de cristal aplicată pe tortul nupţial, a fost cale lungă. Muuult stres, multă alergătura, modificări de ultim moment, însă toate, până la ultima picătură de şampanie, au dus spre o nuntă de vis.

Locaţia nunţii este, de regulă, dificil de ales, trebuie să îmbini stilul nunţii cu bugetul alocat şi cu numărul de invitaţi. Noi am ştiut din prima clipă în care am văzut restaurantul, cu oglinzile veneţiene şi ringul de dans impunător, că reprezintă decorul ideal pentru nuntă noastră de 140 de persoane.

Am vizitat târgurile de nunţi EXPOMARIAGE de la Oradea şi de la Cluj-Napoca şi am găsit acolo tot ce ne trebuia pentru ziua noastră specială: verighete (Sabion), fotograf (Cosmin Lup), video (Video Pro Style), sonorizare (Sinton, Adi Balint, Oana Lianu).

Am acordat multă importanţă muzicii şi momentelor artistice (Ansamblul de dans „Crişul”) şi sfătuim toţi mirii să aleagă ce este mai bun. Până la urmă, pe lângă emoţiile căsătoriei, invitaţii sunt cei mai importanţi. Petrecerea a fost foarte reuşită, ultimii invitaţi au plecat la ora 7 dimineaţa, ceea ce a demonstrat că lumea s-a simţit foarte bine.

Decorul a jucat un rol extrem de important şi am avut mari dileme până când am decis să alegem florile albe în combinaţie cu câteva pene negre discrete, sfeşnicele de cristal şi lumânările lungi de culoare neagră. Eleganţă absolută şi dramatism în acelaşi timp. Contraste, nonconformism şi o doză de curaj. Deşi ştiam că negrul va fi, poate, puţin prea îndrăzneţ, mi-am asumat alegerea şi am mers înainte. Cel mai important este să fii tu însuţi.

Am acordat o deosebită atenţie detaliilor şi am realizat un Guest Book din piele albă, în care invitaţii ne-au lăsat gândurile lor bune.

Center-piece-ul a fost, desigur, rochia de mireasă, care, pe lângă albul pur, a definit perfect o „Carole Lombard” îndrăzneaţă şi impulsivă, prin prezenţa elementelor de culoare neagră din ţinută. Rochia, creaţie personală, a fost făcută la comandă.

Mi-am desenat rochia cu şase luni înainte de nuntă: iniţial gândită pe ivoire şi auriu, ea s-a transformat, într-o secundă, în alb-negru atunci când am zărit pe un raft brocartul alb cu trandafiri negri brodaţi (folosit pentru trenă). Am ştiut pe loc şi am simţit că, într-adevăr, mă reprezintă în totalitate. Am vrut să fiu memorabilă, în primul rând în ochii şi în sufletul soţului meu. Mi-am dorit ceva diferit şi deosebit.

Machiajul (Roxana Vasca) şi coafura (Speranţa Török) au fost probate înainte de ziua cea mare şi stabilite până la cel mai mic detaliu.

Tortul de marţipan alb cu accente negre a fost clasic şi elegant, iar gustul rafinat (biscotto mousse) a avut un succes enorm în rândul invitaţilor.

Cel mai emoţionant moment al nunţii au fost Ceremonia Religioasă, binecuvântarea preotului şi iubirea care vibra în fiecare cuvânt, privire şi notă melodică interpretată de corul bisericii.

Verighetele simple, clasice, jumătate aur galben-jumătate aur alb, ne reprezintă perfect.

Astfel, am reuşit să ilustrăm, frumos, elegant şi puţin diferit, povestea noastră de iubire, într-o singură zi, pentru toţi cei care ne-au asistat şi au trăit lângă noi emoţiile zilei de 11 Iunie 2011 - filmul nunţii noastre.

Ne-am petrecut luna de miere în romantica Toscana şi ne dorim din suflet ca toate acestea să fie doar începutul unei vieţi frumoase, o viaţă ca-n filme!!!

 Foto: www.cosminlup.ro

Text: Corina Lazăr (mireasă)

Taguri:

de Andrei Popa, 14.07.2011

Articole asemanatoare