Mireasa

Atractia corsetului

In contextul modei actuale, corsetul este privit mai mult ca o piesa "istorica". Intr-adevar, stilul de viata contemporan nu rezoneaza cu ideea corpului "pus in forma". Cu toate acestea, corsetul nu a disparut complet - il intalnim inca destul de des in colectiile de couture, in colectiile pentru mirese, in propunerile unor designeri nostalgici ca J.P.Gaultier, Vivienne Westwood sau Dolce&Gabbana.

Rochiile de seara sau de mireasa sunt construite inca pe baza de corset, care asigura o imagine fastuoasa si o aparitie de inalta tinuta. Corsetul poate fi gandit separat (fiind asociat cu o rochie sau o jupa) sau poate fi incorporat in rochie (ca o structura invizibila).

Problema cea mai mare este ca arareori aceste corsete, dupa care se dau in vant miresele, sunt concepute si realizate dupa inalte standarde tehnice si estetice. Cele mai multe corsete sunt realizate grosier din materiale cu aspect ieftin (si, mai rau, sunt transparente!) si nu asigura un fitting corespunzator.

Corsetul, ca piesa in sine, este deosebit de complicat de realizat, cere multa experienta tehnica si mare atentie pentru detalii. Probabil ca cel mai potrivit corset este cel realizat la comanda, dupa masurile, stilul si carateristicile corporale ale clientului. Casele de moda cu istorie ne-au demonstrat deja maiestria lor, furnizand corsete senzationale, care arata ca niste bijuterii. Purtand o asemenea piesa, iti poti asigura, intr-adevar, o tinuta de exceptie. In peisajul autohton, ne-am obisnuit cu corsetele din dantela alba, cu semi-cupele si balenele prea "vizibile", cu sistem de inchidere la spate cu panglici din satin. Dar, dupa cum ne-au demonstrat-o designerii, exista mult mai multe versiuni tentante: corstele in stil vintage de inspiratie victoriana, mini-corsetele care se opresc sub bust, corsetele din catifea sau jacquard cu inchidere in fata, corsetele ornate cu pietre, lanturi si bijuterii sau chiar topuri care imita ideea de corset.

In concluzie, chiar daca corsetul vi se pare, la prima vedere o solutie banala, el ramane o optiune tentata pentru mirese. Insa conditia esentiala este sa alegeti un corset personalizat, creativ si impecabil lucrat.

Taguri:

de Andrei Popa, 10.08.2012

Articole asemanatoare