Mireasa

7 greseli majore care pot afecta imaginea miresei

bride to be

Dragi mirese in devenire,

Daca pana acum v-am obisnuit cu sfaturile in materie de moda, beauty sau organizarea nuntii, de data aceasta ne-am hotarat sa facem o lista cu ceea ce nu trebuie sa se intample miresei care citeste revista noastra. Nu vom vorbi despre posibilele gafe datorate emotiilor si stresului acumulat pentru pregatirea nuntii, ci de greselile de stil care va pot compromite look-ul  in cea mai importanta zi. Asadar, o mireasa nu trebuie:

1. sa aleaga o rochie nepotrivita. Nepotrivita cu stilul personal (de exemplu o rochie extravaganta la o persoana super clasica, sau invers), nepotrivita lcu stilul evenimentului ( cum ar fi o rochie de bal purtata la o nunta cu tenta rustica), nepotrivita cu tinuta mirelui (o mireasa rock combinata cu un mire prea spilcuit ar da o nota discordata).

2. sa ignore styling-ului. Nu uita ca o rochie perfecta nu rezolva complet imaginea din ziua nuntii. Alegerea accesoriilor , a coafurii, buchetului si make-up-ului sunt la fel de importante pentru ca ele vin sa intregeasca tabloul. Greselile de styling pot compromite rochia ( o floare plasata aiurea, un colier care "scurteaza" gatul sau o pereche de sandale "din alt film" sunt suficiente pentru a strica imaginea de ansamblu a miresei).

3. sa isi gestioneze gresit ritualul de infrumusetare. Pregatirile pentru ziua cea  mare se fac treptat si pot incepe cu luni inainte. Nu te lasa pe ultima suta de metri, altfel risti sa apari in fata invitatilor cu urme de la tratamentul cosmetic din ajun sau cu fata arsa de la solar. O dieta extrema in zilele premergatoare nuntii va poate scapa de cateva kilograme, dar va poate crea si un disconfort nedorit pe tot parcursul evenimentului (nu doriti sa lesinati in fata altarului, nu-i asa?)

4. sa aleaga o pereche de pantofi minunati, dar incomozi. Sa ne-ntelegem bine, in ziua nuntii vei sta mai tot timpul in picioare, vei dansa si vei alerga de colo colo. O pereche de pantofi prea stramti, prea largi sau prea inalti iti vor crea o stare de permanenta iritare.

5. sa comande/cumpere o rochie fara s-o probeze. Nu experimenta cu fitting-ul rochiei. Asigura-te ca este marimea potrivita, probeaz-o de cate ori poti, ajusteaza. Daca ai nevoie de bretele, pune-i bretele, altfel toata ziua principala ta grija va fi sa-ti aranjezi decolteul. Daca stii c-o sa dansezi mult, nu te imobiliza intr-o rochie de sirena, si daca ai prea multe jupoane, foloseste si unul cu cerc.

6. sa exagereze cu coafura si machiajul. Parul si make-up-ul sunt deosebit de importante, dar ele se subordoneaza rochiei si tinutei in ansamblu. Un machiaj intens ca o masca, un ruj prea strident, o coafura gresita vor atrage atentia mai tare decat fineturile de pe rochie (si fii sigura ca invitatii vor avea ce barfi!). Degeaba ti-ai cumparat o rochie de designer, daca te duci pe urma la coafor si te alegi cu un coc "de tanti" ornat cu floricele si sclipici.

7. sa dea ascultare sfaturilor celor neavizati. Sigur ca miresele tin cont de parerea familiei si prietenilor, nasilor, etc. Da, uneori prea multe "pareri" strica. Daca ai nevoie de un sfat cand te duci sa probezi rochia, alege una sau doua persoane foarte apropiate, nu te du cu toata gasca. Prea multe sfaturi si idei te for face sa te indepartezi de la ceea ce simti si sa devii confuza. La fel, cand te hotarasti la coafura, buchet, machiaj, cere mai bine sfatul specialistilor. Un designer sau un stilist iti vor oferi opinii profesionale, bine argumentate.

 

 

de Andrei Popa, 26.07.2012

Articole asemanatoare